Бордото е универсално решение за всякакви тоалети и аксесоари. Този много обичан нюанс на червеното се слави със своята красота още от дълбока древност. И в наши дни забележителният оттенък е не по-малко привлекателен за дизайнерите - те го обожават и не престават да ни очароват с разнообразни облекла, обувки, шапки, чанти, обувки и други модни аксесоари, издържани очарователно бляскавото, незабравимо бордо.

Вечерните рокли в бордо изглеждат невероятно – ярки, богати, блестящи. Вечер, осветено от изкуствената светлина на лампи и прожектори, бордото неизменно пленява и очарова публиката. Затова изобщо не е случайно, че толкова знаменитости обичат да залагат именно на него за публичните си изяви и официални поводи. Колкото по текстуриран е платът, толкова по-отчетливо се откроява красотата на нюанса!

Може би не сте чували, но подобно на черния цвят, бордото притежава свойството да намалява визуално обема, което означава, че облечени в него определено ще изглеждате по-слаби, отколкото сте в действителност.

А сега да видим как можем да съчетаем този невероятен нюанс с останалите цветове, за изграждане на хармонична визия. Нямаме възможност да изброим всички стилни комбинации, затова ще се спрем само на най-важните от тях.

Бордо и кафяво

Определено това е една много сполучлива комбинация, която се характеризира с впечатляваща мекота. Така например, за да постигнете женственост и сексапил в ежедневието, можете с успех да заложите на велурени дамски чизми в кафяво и широк пуловер в бордо. Ще изглеждате много шик. Обувките, решени в бордо, също са изключително модни и изглеждат невероятно секси. Съчетайте ги с кафяво палто и ще се учудите от елегантната си визия.

Бордо и лилаво

Ето още една незабравима комбинация, която можете да използвате също по различни поводи. Лилавите оттенъци са многобройни и повечето от тях ще се впишат перфектно в комбинация с тъмно червения нюанс. Прекрасни решения като лавандула, патладжан и грозде ще подхождат идеално на царственото бордо. Бихте могли да изберете и аксесоари в златно, за да допълните официалния тоалет, издържан в тази великолепна и хармонична комбинация.

Бордо и златно

Истинско великолепие и ослепителен блясък ще бележат вашата визия, ако заложите на подобна комбинация. Можете да се появите така на всяко официално събитие и да съберете погледите на присъстващите. Използвайте материи като кадифе и велур, за да засилите ефекта, а красивите бижута ще направят останалото. Това е една от най-царствените цветови комбинации, като най-очарователното решение е тоалет в бордо, допълнен от дамски обувки в същия тон със златни акценти. Добра работа ще ви свършат също и официални обувки в кафяво, бежово и златисто.