Щом вече сте отбелязали в календара си „Екскурзия Куба“, време е да започнете с подготовката. Това се прави отрано, за да сте сигурни, че няма да похарчите излишни средства, я в същото време ще можете да се насладите максимално на мечтаното пътуване. Ако нямате познати в Куба, които да ви насочат към място за отсядане и начин на придвижване и посещения на забележителности, по-добре се доверете на туристическа агенция. Потърсете изгодна оферта за полет, осигурен хотел и посещение на конкретни забележителности. Така ще си спестите много време, нерви и средства. С едно кликване на мишката имате напълно организирана екскурзия и не се налага да мислите за нищо друго, освен за приятното си прекарване там.

Преди заминаването си няма да се налага да ходите при линия си лекар, за да правите ваксина. Там, обаче, трябва много да внимавате каква вода пиете. Заложете на бутилирана вода и не пийте домашно приготвени напитки.

Задължително е да си направите медицинска застраховка. Това няма как да бъде пропуснато, ако оставите организацията на пътуването на туристическа агенция.

Когато подреждате багажа си за пътуването, имате предвид, че често куфарите се губят или бавят. За да не ви съсипе подобна случка екскурзията, сложете в ръчния си багаж най-важите неща за вас. Той не трябва д съдържа никакви остри предмети.

30 килограмовият багаж, пътуващ до Куба, не се таксува. Така ще можете да сложите в куфара доста разнообразни модели леки дрехи. Вече казахме, че в Куба е горещо през цялата година. Не ви трябват пуловери и якета. Не забравяйте банския си костюм и слънцезащитните си продукти. Насладете се пълно на тропическите кубински плажове, които са най-голямата атракция там.

Ако планирате да се включите в културния живот на Куба като посетите кина, театри, опера, балет, трябва да знаете, че е необходимо да сте облечени прилично. Дълги панталони, ризи, обувки. Никой няма да ви допусне в театъра по къси гащи и с джапанки.