Качеството на едни ВиК услуги зависи от самия водопроводчик

качество вик услуги

Ако водопроводчикът, когото сте повикали за извършване на ВиК услуги, е некомпетентен, не може да имате големи очаквания. Вероятността да сбърка, а Вас – да Ви подведе – е голяма. Може би няма да е целенасочено, а неволно, но допускането на грешки струва скъпо на Вас. Тези грешки можете да допуснете и сами поради липсата на опит и техника. Но ако фирма, предлагаща ВиК услуги, разполага и с двете, е престъпление да харчи парите Ви без насрещни резултати.

Да вземем предвид отпушването на канали като редовно търсена сред многобройните ВиК услуги. Ако е машинно, не се изискват много усилия и време – техниката ще си каже думата. Ако е ръчно, трябва да се запитате защо фирмата Ви предлага такова – това го можете и сами.

Но проблемът е, че рядко питате и повече наблюдавате

Друг пропуск – пропуска се задължителната диагностика. Как един проблем ще бъде разрешен и как ще получите нужните ВиК услуги, ако не се направи оглед? Това е като да си играете на „ези-тура“. Една термография, няколко снимки и проблемът е наполовина решен. Дори не се изискват кой знае колко време и бързина, макар че бързият винаги е по-добър, защото очевидно знае какво прави.

Искаме да Ви кажем, че тънкостите на нашия занаят са онова, което ни определя или не като специалисти. Времето е единственият ресурс, който нито една земна сила не може да възстанови. Уважаващият себе си водопроводчик няма да губи нито Вашето време, нито своето собствено. А за целта ще работи с технология и апаратура, които го спестяват максимално.

Какво да правите, ако правите избор на фирми за ВиК услуги?

Не ги оценявайте само по цените, които предоставят. Изберете няколко фирми и вижте средната цена, която се формира от техните. Ориентирайте се по тази цена и не се спирайте на нищо по-скъпо или по-евтино като вариант. И в двата случая рискът да останете разочаровани е голям.

Ако установите контакт, разкажете за проблема си. Ако без диагностика и оглед Ви уверяват, че ще приключат бързо, подвеждат Ви. Дори и на Вас като специалист в професионалното направление, което работите, ще е трудно да решите проблем по телефона. Това важи в пълна сила за ВиК услугите.

Ако Ви убеждават, че могат и без техника, отново Ви лъжат. Вероятността това да е истина е малка, защото повечето проблеми се намират далеч от погледа Ви. Без да разполагат с апаратура, фирмите за ВиК услуги на практика ще рушат по пътя си всичко, за да достигнат до проблема. А Вие едва ли искате това.