Как може да се ремонтира и обнови стълбищното осветление?

ремонт на стълбищно осветление

Случвало ли ви се е да се прибирате вкъщи късно вечерта и да откриете, че стълбищното осветление във входа не работи и се налага да изкачвате стълбите до дома си на тъмно? Доста неприятна ситуация. За съжаление аварии в стълбищното осветление се случват често и тъй като няма кой да дойде да оправи проблема вместо нас, трябва ние да се заемем с неговото разрешаване. И това най-добре да стане възможно най-скоро, за да се избегнат всякакви неудобства и инциденти. Понякога не можем да разчитаме само на съседите за подобни неща и се налага да вземем нещата в свои ръце, а най-подходящото решение е да извикаме екип от специалисти, които ще отстранят аварията бързо и лесно.

Особено в жилищните блокове от старото строителство, повреди в осветлението се наблюдават доста често и това създава неприятности на жителите им

Може би знаете това от собствен опит. Доста често е нужно само да се смени бушона. В по-новите блокове е по-малко вероятно да възникнат подобни проблеми, въпреки че и там се случват аварии, които също трябва да бъдат отстранени. Така че тези ситуации не са нищо особено, те са ежедневие, но не можем да оставим нещата така, тъй като е крайно неудобно и неприятно. Когато ни се случи да имаме проблем с осветлението на входа или само на отделен етаж от него, трябва бързичко да се организираме заедно със съседите и да се свържем с екип, който работи в тази област. Специалистите ще преценят на място каква точно е повредата и от каква намеса се нуждае тя. Най-често проблемът е в стълбищния автомат и се налага той да бъде ремонтиран, а ако повредата е по-сериозна – да бъде сменен с нов такъв. След като това бъде извършено качествено от опитни майстори, дълго време вие и вашите съседи няма да имате неприятности със стълбищното осветление и ще се изкачвате по стълбите необезпокоявани.

Друга електро ремонтна дейност, която напоследък нашумя доста в страната, е преработка на електроинсталации за монтаж на датчици за движение.

Когато бъдат монтирани тези датчици намаляват значително разходите за осветление на входа. Тази операция е наистина полезна за всички обитатели на жилищната сграда и представлява една своеобразна инвестиция за бъдещето на блока, тъй като осветлението в него ще бъде подобрено и в същото време общите сметки за ток ще намалеят чувствително. Независимо дали имате нужда от отстраняване на повреда в стълбищното осветление, искате да проверите състоянието му или пък желаете да го обновите с цел ефективност и икономия, потърсете най-опитните техници за тази работа.

Фирма за ремонт на стълбищни автомати в софия: https://elektrotehnik.info/ремонт-на-стълбищно-осветление/